Tulethan päihteettömänä!

Historiikki

Imatran A-Kilta perustettiin vuonna 1979 Tainionkosken työväentalon kahvion tiloihin, josta siirryttiin ns. Vohlosen taloon Tainionkoskelle. 80-luvun puolenvälin paikkeilla Killan toiminta siirtyi Sulattimon kellarikerrokseen, kunnes vuonna 1998 Kilta vuokrasi nykyiset tilat osoitteesta Kauppakatu 9 (ent. Rissasen talo). 

Vuoden 2016 kevään ja kesän vaikeuksien jälkeen toiminta on saatu Killalle myönnettyjen tukien ansiosta vakaalle pohjalle. Tukirahoituksen ansiosta Killan päiväkeskuksen toimintaa voidaan ylläpitää, sekä lisätä kiltalaisille tarjottavia aktiviteetteja.

Toimintaa

Koronavuosi 2020 on asettanut A-Kiltatoiminnalle monia uusia haasteita. Kokoontumis-, hygienia-, ynnä muiden rajoitusten ehdoton noudattaminen on ollut ensiarvoisen tärkeää koronan torjumisen sekä päiväkeskuksen toiminnan jatkumisen kannalta. Siksi Imatran A-Kilta ry noudattaa jatkossakin THL:n sekä Eksoten neuvoja, ohjeita ja määräyksiä päiväkeskuksen toiminnassa sekä muissa tilaisuuksissa joihin päiväkeskuksen henkilökunta ja/tai kävijät osallistuvat.

Hallituksen määräämän valmiuslain mukaiset rajoitukset astuivat voimaan 17.3.2020, jonka seurauksena kuntouttavan työtoiminnan palvelu keskeytettiin ja yli 10 henkilöä käsittävät kokoontumiset kiellettiin. Päiväkeskuksen toimintaa jatkettiin vapaaehtoisvoimin, kaikkia ohjeita ja rajoituksia noudattaen. Toimintaa jatkettiin lähes entiseen tapaan. Ruokailu järjestettiin porrastetusti ja turvavälejä noudattaen. Kuntouttavan työtoiminnan palvelu päästiin aloittamaan 1.6.2020, hallituksen hybridistrategian mukaisin ohjeistuksin ja määräyksin.

Päiväkeskuksessa työskentelee vapaaehtoistoiminnan lisäksi 5 - 6 kuntouttavassa työtoiminnassa olevaa henkilöä, jotka vastaavat ruokailun järjestämisestä sekä kiinteistöhuollon tehtävistä. Päiväkeskuksen tiloissa toimii myös Eksoten palkkaama kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja.

Kävijöitä

Käyntikertoja oli edellisvuoteen verrattuna huomattavasti enemmän. Käyntikerrat lisääntyivät 3120 kerrasta 3936 kertaan. Saunaa lämmitettiin 2 -3 kertaa viikossa ja saunojia riitti 4 - 5 henkilöä per kerta. Arkipäivisin lasketut kuukausittaiset ruokailukerrat vaihtelivat 200 - 260 kertaan.

Jäseneduista...

Imatran A-Kilta tarjoaa jäsenilleen etuja mm. elokuvalippujen- sekä muiden huvi- ja virkistystapahtumien pääsymaksujen alennetuissa hinnoissa. Myös arkipäivisin tarjottavan lounaan hinta on jäsenmaksun maksaneille edullisempi.

Päiväkeskuksessa on:

Päiväkeskuksen tiloissa on sauna ja pesuhuone, punttejakin pääsee nostamaan alakerran punttihuoneessa, mahdollisuus on myös vaatteiden pesuun, autotallin tiloissa on hyvin varustettu nikkarointipaja ja ylimääräistä energiaa pääsee purkamaan vaikka halonhakkuulla. Lisäksi tiloista löytyy biljardi, pubitikka, televisiohuone, sekä tietokoneen ja tulostimen käyttömahdollisuus. Tarpeen vaatiessa päiväkeskuksesta löytyy myös apua tietotekniikkaan liittyvissä asioissa ja ongelmissa.

Päiväkeskuksessa on ruokailumahdollisuus maanantaista perjantaihin 10.30 - 11.30 välisenä aikana. Lounaan hintaan sisältyy jälkiruoka ja kahvi.

Hinnasto:

  • Lounas arkisin................................................5 €, A-Killan jäsenet 3 €
  • Kahvi ...............................................................0,50 €
  • Kahvileipä ......................................................0,50 €
  • Vichy, limppari ..............................................0,50 €
  • Sauna ..............................................................0,80 €
  • Pyykinpesu .....................................................0,80 €

TERVETULOA
-Tulethan päihteettömänä-