Ajankohtaista

Päiväkeskuksen tulevia tapahtumia

Etelä-Karjalaan määrättiin kokoontumisrajoituksia heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi - voimaan 25.8.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti päätöksen, jolla rajoitetaan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella.

Päätös on voimassa 25.8.-17.9.2021, ja sen sisältö on tiivistetysti seuraava:

  • Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.
  • Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää lähikontakti toisiinsa eli säilyttää turvaväli. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.
  • Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.
  • Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. (Linkki avautuu uuteen välilehteen)
  • Lisäksi on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia; asiakkaille on mm. tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Koronatilanne päivittyy jatkuvasti. Klikkaa alla olevaa kuvaa avataksesi linkin THL:n sivulle.

Koronavirustilanne Imatralla